Är du förberedd?

Vad gör du om du drabbas av ett längre strömavbrott? Eller om bankernas betalsystem är nere så det inte går att handla? Om det visar sig att vattnet i kranen inte är drickbart? Eller om det inte kommer vatten ur kranen alls?

Visste du att du själv är ansvarig för att kunna klara dig själv i händelse av kris tills samhällsfunktionerna hinner ikapp?

Det betyder att du själv är ansvarig att ha mat och vatten hemma så du klarar dig utan samhällets hjälp under en period. Ett minimum är 72 timmar -medan Tyskland gått ut och sagt att folk ska förbereda sig för 10 dygn.

Det allt osäkrare omvärldsläget samt vår allt mer sårbara samhällsuppbyggnad märks allt mer.

I början av nästa år kommer MSB (myndigheten för samhällsskydd och beredskap) dra igång en informationskampanj om krisberedskap i hemmet.

På MSBs sida dinsäkerhet.se kan du gå in och läsa vad som förväntas av dig redan idag. Vad du bör tänka på att du minst ska ha hemma för att klara av ifall något händer som påverkar samhället.

Vi har kommit fram till en tid då det är dags för gemene man och kvinna att bli en ‘prepper’. Och nej, jag pratar inte om amerikansk doomsdaypreppertyp -utan att man ska använda vanligt sunt förnuft och inte tro att allt alltid fungerar. Lite mat, vatten och möjligheter till ljus och värme hemma i händelse av kris.

Du kan börja med att se videon :

En reaktion till “Är du förberedd?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s