Planering…

…är A och O. Sitter och funderar på lite olika saker som behöver göras, ses över och åtgärdas.

Vårt boende idag är inte dyrt, för bolånet betalar runt 2500 inklusive amortering. Nästan lika mycket betalar vi för tv, internet och diverse telefon abonnemang sammanlagt. ^^

Vi har gott om utrymme, utan att det blir för stort, och huset är både rejält och bra och vi trivs finfint.

Men.

Ja. Såklart att det finns några men. Som i de flesta villaområden så har vi inte mycket till tomt. Runt 400 kvadrat som kan nyttjas till odling *sneglar förtvivlat på grannens tomt som hon inte använder*, rabatter, uteplats, komposter, odlingstunnel…

Visst, vid kris så får ju rabatterna ge plats för matodling, men vi har fortfarande inte möjlighet till tex djurhållning. Det skulle vara då om uterummet fick bli kaninfarm och minigrisar inne.  Men det känns inte helt optimalt inte…

Inte har vi egen brunn heller men å andra sidan så regnar det mest hela tiden här så det vi inte kan ta nerifrån får vi ta tillvara på uppifrån.

Dessutom. Villaområde vid en större väg. Det känns helt enkelt inte som den tryggaste platsen just därför.

Så tanken på att komma längre ut på landet växer sig starkare. Med mark på minst en hektar, gärna lite mer. Egen brunn. Inbäddat i skogsblandat landskap. Ni vet -inte för öppet, men inte helt i mörka skogen.

Vi är lite i valet och kvalet kan man väl säga. Det finns några objekt som är av intresse som vi har hittat, men det tar lite emot att tänka på allt jobb som det skulle innebära. Samtidigt så ser jag ju även alla fördelar.

Boendekostnad  skulle sjunka ännu mer -vi pratar om ett bolån på 300,000 kr maximalt, pengar som skulle gå till iordningsställande. Vatten, avlopp, sanitet, värme, solenergi. Det beror ju i och för sig på vad vårt nuvarande hus skulle gå på. Men om vi räknar på mäklarens värdering -innan vi blev klar med de renoveringar som vi hade pågående då.

Skulle priset gå upp med icke orealistiska 200,000 kr (för detta område) så kan vi ju välja att inte ta något lån på huset egentligen.  Men det är ju skönt att ha en lite större buffert och kunna göra lite extra investeringar -tillexempel en rejäl odlingstunnel, jordkällare och en söt liten traktor…  😝

Så… What to dooo…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s