Ser du dig som frisk eller sjuk? Del 3

Ja, då är vi framme vid tredje, och det som är tänkt att vara den avslutande, delen av av monologen kring min hälsa.

Om ni har missat början är länkarna här: Del 1 Del 2

Nå, hur har ni tänkt? Kan någon med kronisk smärta, värk, bråkande leder, diverse inflammationer i leder och muskler, artros, fibromyalgi, taskiga tarmar, ständig utmattning, noll stresstålighet och så vidare ens fundera på att vara frisk?

JA!

Dessa problem gör mig inte sjuk -däremot så sätts min funktion ned. Jag är som en mindre pigg 90-åring och fungerar där efter -jag är fysiskt begränsad. Och även mentalt fruktansvärt lättuttröttad.

Men jag är inte sjuk. som i sjuk, bara för att jag inte orkar det som är ‘normalt’. Jag har flera funktionsnedsättningar som begränsar mig, men jag väljer att kämpa istället för att resignera. Jag är envis. Ibland lite väl mycket då jag pressar på tills jag blir försämrad. Som vid min senaste arbetsprövning -jag envisades med att jobba trots att problemen förvärrades -tills jag inte kunde använda höger hand längre.

Smärta får mig inte att stanna kvar i sängen -mer än nödvändigt- för skulle den få göra det skulle jag ju aldrig kunna göra något.

Jag behöver många vilopauser under en dag (och en mängd smärtstillande) och jag gör vad jag orkar med. Allt handlar om prioritering. Därför kan det se ut som det gör -och jag se ut som jag gör. Det handlar hela tiden om val -disken eller duschen, baka eller noppa ögonbryn, pyssla eller umgås, städa eller laga mat…

När jag har migrän så är jag dock definitivt sjuk. För att inte tala om när en förkylning slår till! Ni som tycker att karlar är ynkliga när de är förkylda har inte träffat mig… XD

http://intressant.se/intressant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s