Problemskapande beteenden…

Igår kväll börjar sambon och jag på ännu en kurs, för anhöriga och närstående med personer i sin närhet som har olika npf problematik.

Vad menas då med problemskapande beteende? Jo, en enkel (men i mitt tycke genial) beskrivning som författaren tar upp är myntat av en brittisk psykolog vid namn Andy McDonnel -beteenden som ”pisses you off”.

Så, solklart egentligen. Oftast är det inte personen (barn/elev/brukare/klient) som som har problem med beteendet ifråga -utan omgivningen. De som ska bemöta denna individ.

Boken är lättskriven skulle jag säga och som alla skulle kunna ha nytta av, alltid har man folk kring sig med diverse svårigheter. En av dina kollegor kanske har ADHD? Din granne som du upplever knepig och svår att resonera med har kanske asperger? Din kusins barn kanske inte alls är ouppfostrad eller lat…

Det syns inte utanpå alla dessa svårigheter och funktionsnedsättningar. Läs boken! 

Jag drabbades själv av en insikt igår. Anledningen till att varken jag eller min dotter fick diagnos förrän sent är att våra beteenden inte skapade frustration hos omgivningen på ‘rätt’ sätt -vi har bara setts som lata och omotiverade… 

En reaktion till “Problemskapande beteenden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s