Igår…

…var jag så trött och slut. Jag sov till och med middag och ni som känner mig vet det inte händer alls ofta. I synnerhet sen jag började med adhdmedicin. Men igår blev det en tupplur… 
 
I övrit var dagen rätt lugn. Fick besök på kvällen av en kompis som skulle hämta en rabarberplanta och några jordgubbsplantor. Som bonus fick hon även en sommardahlia, en malva, en zucchini och hänglobelia.
 
Och jag fick tre pallkragar. Så nu saknar jag bara tre kragar för att min fyr-skiftes plan ska fungera. Men det är ingen brådska nu -det är ju först till nästa år första skiftet sker.
 
Idag har vi städdag har vi bestämt.  Än så länge är ju orken ytterst begränsad hos oss båda -så det är ingen omfattande städning. Vi ska damma i vardagsrummet och bädda rent. Räcker sambons ork så har han tänkt att dammsuga.
 
Så ni kan ana vad lite energi vi har att röra oss med här hemma -men av olika anledningar. 
 
Arbetsprövningen resulterade för min del i att min fot blev mycket sämre och lika så problemen med min hand. Så nu är det ständigt ortos på och hoppas på att det blir bättre så jag slipper operera handen. Dessutom så fick jag ju en kraftig inflammation i nacke och höger axel som inte gett med sig än. Allt tillsammans kastat in mig i ett smärt-skov som inte är att leka med… 
 
För sambons del handlar utmattningen om efterverkningar av den långvariga och djupa depressionen.  En form av hjärntrötthet som slår ut både mentalt och fysiskt. Han dras ju med kognitiva nedsättningar också efter lång tids sjukdom och felaktig behandling. Men det är som hans läkare säger -det tar tid att återhämta sig. Hjärnan behöver läka och bygga om felaktiga kopplingar…
 
Så det går inte fort här hemma och det blir inte mycket gjort -men det blir bättre! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s