Det sitter inte i mitt huvud!

Jag är den som inte orkade springa lika mycket som andra. Den som stukade fingrar under handbollen. Den som kan stuka foten i luften. Gäspa käken ur led. Den vars höft vrickas ur led under simning. 
 
Musklerna känns oftast som om de vore fyllda med mjölksyra. Alla de fina nerverna bråkar -tassar, karpal och ischias. Foten har ‘kollapsat’. Axeln ska vi inte prata om. 
 
Men jag kan sätta handflatorna mot golvet med raka ben. Dessutom har jag både tennisarm och golfarm. På samma arm. Något sjukgymnasten fann lite underhållande.  Ja, alltid roar jag någon…  ^^
 
Jag har ont. Huvudvärk, ryggvärk, ledvärk, muskelvärk. Alla leder knäpper och knakar -det måste ju betyda att jag är krispig helt enkel, fast jag känner mig som 98 år och inte 38…
 
Jag har i alla fall len hud! Tyvärr så är den också väldigt känslig. Ärr, bristningar, blåmärken och sår dyker upp utan ansträngning.
 
Jag har IBS. Och lata tarmar som föredrar att jobba lååångsamt. Bulkmedel och laxerande is my friend. 
 
Men.
 
Det finns alltid ett men. Nu vet jag vad det inte är. Det har inget med känslighet eller huvudet eller smärtsensitivering att göra. Inte i grunden i alla fall. Det går inte att bota eller KBTa bort.
 
Det sitter i generna som sitter i varje liten cell, i varenda liten del av mig. Det är ingen sjukdom -utan en spridd samling olika symptom som tillsammans bildar ett syndrom.
 
Ehler-danlos. EDS. 
 
Det sitter inte i huvudet.
 
Eller jo! Det sitter där också. För det sitter i bindväven -och det har vi hela kroppen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s