Så underbart…

…att få ha sambon hemma hos mig igen. ❤
 
Dagens psykiatriska vården kan vi ju konstatera är skrämmande bristfällig på så många plan att det gör mig beklämd.
 
Hade inte jag vetat om vilka rättigheter man har som patient, eller för den delen hur min sambos sjukdom yttrar sig och vad man ska beakta -så hade han varit utskriven redan efter en vecka och dessutom satt på ännu en medicinering som skulle gjort honom sjukare -och dessutom utan någon som helst kontrollerad uppföljning. 
 
Jag förstår att de kämpar med bristande resurser och nedskärningar och vill ha inläggningar avklarade så fort som möjligt helst. Men jag ska ha min sambo vid liv och han har också rätt att få hjälp till att känna att livet är värt att leva!
 
Att en överläkare helt förbiser allt vad gäller patientehistorik, symptom, kliniska riktlinjer när det gäller behandling och bemötande och dessutom frångår till och med ”kloka listan” när det kommer till rekommendationer för mediciner kontra biverkningar -är helt enkelt oacceptabelt!
 
Men detta är något jag kommer komma tillbaka till i ett senare inlägg… 
 
Nu är vi glada att sambon ändå är stabiliserad nog att skrivas ut! Uppföljning? Ja, det har vi fixat själva till en privat mottagning…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s